Katajalaakso: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Katajalaakso

Katajalaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Katajalaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katajalaakso on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Katajalaakso on melko pitkä nimi.

Paikannimi Katajalaakso

Katajalaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Katajalaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Katajalaakso jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katajalaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katajalaakso, Katajalaaksonkatu, Katajalaaksonkuja, Katajalaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катаялааксо tarkoittaa nimeä Katajalaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataialaxå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Katajalaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katajalaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Katajalaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Katajalaakso, Finland.

©Tuomas Salste