Katajalaakso: Sukunimi-info

Katajalaakso

Tietoja sukunimestä Katajalaakso

Katajalaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Katajalaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 24

v. 2020 25

v. 2021 26

v. 2022 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katajalaakso on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Katajalaakso on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Katajalaakso. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Katajalaakso

Katajalaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Katajalaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Katajalaakso jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katajalaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katajalaakso, Katajalaaksonkatu, Katajalaaksonkuja, Katajalaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катаялааксо tarkoittaa nimeä Katajalaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Katajalākso.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataialaxå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Katajalaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katajalaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Katajalaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Katajalaakso, Finland.

©Tuomas Salste