Katajalehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Katajalehto

Katajalehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Katajalehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 41

v. 2019 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katajalehto on sijalla 13 152. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Katajalehto on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Katajalehto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Katajalehto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Katajalehto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Katajalehtoja on 41.

Paikannimi Katajalehto

Katajalehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Katajalehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Katajalehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katajalehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katajalehdonkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катаялехто tarkoittaa nimeä Katajalehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataialechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Katajalehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katajalehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Katajalehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Katajalehto, Finland.

©Tuomas Salste