Katajaniemi: Sukunimi-info

Katajaniemi

Tietoja sukunimestä Katajaniemi

Katajaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Katajaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 20

v. 2021 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Verrattuna muihin sukunimiin Katajaniemi on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911

Sana Katajaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Katajaniemi

Katajaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Katajaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Katajaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katajaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katajaniemenkuja, Katajaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катаяниеми ("Katajanijemi") tarkoittaa nimeä Katajaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataianiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Katajaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katajaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Katajaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Katajaniemi, Finland.

©Tuomas Salste