Kätkytniemi: Sukunimi-info

Kätkytniemi

Tietoja sukunimestä Kätkytniemi

Kätkytniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kätkytniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kätkytniemi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kätkytniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kätkytniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kätkytniemi

Kätkytniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kätkytniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kätkytniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kätkytniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kätkytniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяткютниеми ("Kjatkjutnijemi") tarkoittaa nimeä Kätkytniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ketkitniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kätkÿtniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kätkytniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Katkytniemi tai Kaetkytniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Käthe Kätkytniemi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kätkytniemi, Finland.

©Tuomas Salste