Kätkytniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kätkytniemi

Kätkytniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kätkytniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 29

v. 2017 28

v. 2018 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kätkytniemi on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kätkytniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kätkytniemi

Kätkytniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kätkytniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kätkytniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kätkytniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kätkytniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяткютниеми ("Kjatkjutnijemi") tarkoittaa nimeä Kätkytniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kätk’tniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kätkytniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Katkytniemi tai Kaetkytniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Käthe Kätkytniemi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kätkytniemi, Finland.

©Tuomas Salste