Katvala: Sukunimi-info

Katvala

Tietoja sukunimestä Katvala

Katvala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Katvala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 58

v. 2016 57

v. 2018 56

v. 2020 54

v. 2022 54

v. 2023 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katvala on sijalla 10 739. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Katvala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Katvala

Katvala (paikannimi)Katuosoitteissa

Katvala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Katvala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katvala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katvalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Katvalat ulkomailla

Ruotsissa Katvala oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катвала tarkoittaa nimeä Katvala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Catfwala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Katvala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kate Katvala.

Samankaltaisia nimiä kuin Katvala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Katvala, Finland.

©Tuomas Salste