Kauhaniemi: Sukunimi-info

Kauhaniemi

Tietoja sukunimestä Kauhaniemi

Kauhaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kauhaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 48

v. 2017 46

v. 2018 45

v. 2019 44

v. 2020 43

v. 2021 43

v. 2022 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauhaniemi on sijalla 12 700. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kauhaniemi

Kauhaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauhaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauhaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauhaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauhaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауханиеми ("Kauhanijemi") tarkoittaa nimeä Kauhaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cauhaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauhaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kauhaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauhaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauhaniemi, Finland.

©Tuomas Salste