Kauhava: Sukunimi-info

Kauhava

Tietoja sukunimestä Kauhava

Kauhava on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kauhava-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauhava on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kauhava ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1942
Yritykset
perust. –2022

Sana Kauhava tai Kauhavan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kauhava

Kauhava (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauhava on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kaupunki, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauhava jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauhava esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauhavagränd, Kauhavankuja, Kauhavantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каухава tarkoittaa nimeä Kauhava. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cauhafwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauhava olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kauhava.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauhava

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauhava, Finland.

©Tuomas Salste