Kaukko: Sukunimi-info

Kaukko

Tietoja sukunimestä Kaukko

Kaukko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaukkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 51

v. 2016 52

v. 2017 51

v. 2018 51

v. 2019 50

v. 2020 50

v. 2021 49

v. 2022 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukko on sijalla 11 908. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1965

Vuosina 1959–1965 kuolleet Kaukot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kaukon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaukko. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1897
Yritykset
perust. 1953–2000

Sana Kaukko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaukko

Kaukko (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaukko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaukko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaukko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukonkatu, Kaukonkuja, Kaukonpolku, Kaukonraitti, Kaukontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукко tarkoittaa nimeä Kaukko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kauko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cauckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaukko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukko.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaukko, Finland.

©Tuomas Salste