Kaukola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaukola

Kaukola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaukola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 329 max

v. 1985 308

v. 2014 344

v. 2015 345

v. 2016 341

v. 2017 337

v. 2018 338

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukola on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Kaukola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Kaukolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaukola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (8 henkeä), Pälkäne (3) sekä Kuortane (3). Valtaosa asui Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaukola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1938
Yritykset
perust. 1946–2011

Sana Kaukola tai Kaukolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaukola

Kaukola (paikannimi)Kaukola (karttanimi)

Kaukola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 127 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaukola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, rakennettu kohde sekä taajama.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaukola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaukola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukola, Kaukolankatu, Kaukolankuja, Kaukolanraitti, Kaukolansola, Kaukolantie, Kaukolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaukolat ulkomailla

Ruotsissa Kaukola oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукола tarkoittaa nimeä Kaukola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaukola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kaukola, Finland.

©Tuomas Salste