Kaukometsä: Sukunimi-info

Kaukometsä

Tietoja sukunimestä Kaukometsä

Kaukometsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaukometsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

v. 2017 29

v. 2018 30

v. 2019 30

v. 2020 30

v. 2021 30

v. 2022 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukometsä on sijalla 17 070. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaukometsä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaukometsä

Kaukometsä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaukometsä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaukometsä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaukometsä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukometsäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукомется ("Kaukometsja") tarkoittaa nimeä Kaukometsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaukometse.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucometzä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaukometsä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaukometsa tai Kaukometsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukometsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukometsä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaukometsä, Finland.

©Tuomas Salste