Kaukoranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaukoranta

Kaukoranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaukorantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 359 max

v. 1985 334

v. 2014 352

v. 2015 350

v. 2016 352

v. 2017 356

v. 2018 355

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukoranta on noin sijalla 2 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Kaukorantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Kaukorannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaukorantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 henkeä), Tampere (4) sekä Urjala (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaukoranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1943
Yritykset
perust. –2001

Sana Kaukoranta tai Kaukorannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaukoranta

Kaukoranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaukoranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaukoranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaukoranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukorannantie, Kaukoranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaukorannat ulkomailla

Ruotsissa Kaukoranta oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукоранта tarkoittaa nimeä Kaukoranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucoranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaukoranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukoranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukoranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kaukoranta, Finland.

©Tuomas Salste