Kaukotie: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaukotie

Kaukotie on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaukoteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 28

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukotie on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaukoteiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Kaukotie on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaukotie on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Kaukotie osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaukotie esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukotie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукотие ("Kaukotije") tarkoittaa nimeä Kaukotie. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucotie on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaukotie olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukotie.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukotie

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kaukotie, Finland.

©Tuomas Salste