Kaunio: Sukunimi-info

Kaunio

Tietoja sukunimestä Kaunio

Kaunio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaunioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunio on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaunio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaunio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaunio

Kaunio
(paikannimi)
Kaunio Karjalassa
(karttanimi)

Kaunio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä pelto/niitty.

Nyky-Suomen lisäksi Kaunio esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaunio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каунио tarkoittaa nimeä Kaunio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cauniå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaunio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaunio, Finland.

©Tuomas Salste