Kaunisharju: Sukunimi-info

Kaunisharju

Tietoja sukunimestä Kaunisharju

Kaunisharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaunisharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 74

v. 2016 76

v. 2018 76

v. 2020 77

v. 2022 77

v. 2023 79

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunisharju on sijalla 8 027. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 194.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaunisharju on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaunisharjuja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kaunisharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kaunisharjua. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaunisharju

Kaunisharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaunisharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaunisharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaunisharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunisharju, Kaunisharjunkatu, Kaunisharjunpolku, Kaunisharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каунисхарью tarkoittaa nimeä Kaunisharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunishariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaunisharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunisharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunisharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaunisharju, Finland.

©Tuomas Salste