Kaunissaari: Sukunimi-info

Kaunissaari

Tietoja sukunimestä Kaunissaari

Kaunissaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaunissaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 23

v. 2020 22

v. 2021 22

v. 2022 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunissaari on sijalla 20 761. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaunissaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaunissaari on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaunissaaria tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kaunissaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kaunissaari

Kaunissaari
(paikannimi)
Kaunissaari Karjalassa
(karttanimi)

Kaunissaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaunissaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaunissaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaunissaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunissaaren Tallholmen, Kaunissaarenkatu, Kaunissaarentie, Kaunissaari, Kaunissaari Pärsäniemi, Kaunissaarivägen, Neulaniemen Kaunissaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауниссаари tarkoittaa nimeä Kaunissaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaunisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunissarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaunissaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunissaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunissaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaunissaari, Finland.

©Tuomas Salste