Kaunisvaara: Sukunimi-info

Kaunisvaara

Tietoja sukunimestä Kaunisvaara

Kaunisvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaunisvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 59

v. 2016 59

v. 2017 60

v. 2018 58

v. 2019 59

v. 2020 60

v. 2021 62

v. 2022 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunisvaara on sijalla 9 673. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaunisvaara on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933

Sana Kaunisvaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaunisvaara

Kaunisvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaunisvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaunisvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaunisvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunisvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaunisvaarat ulkomailla

Ruotsissa Kaunisvaara oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каунисваара tarkoittaa nimeä Kaunisvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaunisvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunisfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaunisvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunisvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunisvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaunisvaara, Finland.

©Tuomas Salste