Kauno: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kauno

Kauno on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaunojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 54

v. 2016 53

v. 2017 53

v. 2018 54

v. 2019 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauno on sijalla 10 537. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaunoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Kaunon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1943
Yritykset
perust. –2012

Sana Kauno esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kauno osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kauno esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunonpolku, Kaunontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kauno

Kauno on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kauno oli yhtenä etunimenä 682 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 100:s mies oli etunimeltään Kauno. Juuri etunimenä Kauno onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 55 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (498 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (184).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауно tarkoittaa nimeä Kauno. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauno olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kauno.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauno

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauno, Finland.

©Tuomas Salste