Kaupinmäki: Sukunimi-info

Kaupinmäki

Tietoja sukunimestä Kaupinmäki

Kaupinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kaupinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Kaupinmäki

Kaupinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaupinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaupinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaupinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaupinmäenkuja, Kaupinmäenpolku, Kaupinmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каупинмяки ("Kaupinmjaki") tarkoittaa nimeä Kaupinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaupinmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caupinmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaupinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaupinmaki tai Kaupinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kaupinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaupinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaupinmäki, Finland.

©Tuomas Salste