Kauraoja: Sukunimi-info

Kauraoja

Tietoja sukunimestä Kauraoja

Kauraoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kauraojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 50

v. 2016 50

v. 2017 50

v. 2018 49

v. 2019 48

v. 2020 47

v. 2021 47

v. 2022 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauraoja on sijalla 11 709. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kauraoja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kauraoja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kauraoja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kauraojia on 48.

Paikannimi Kauraoja

Kauraoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauraoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauraoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauraoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauraojanpolku, Kauraojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каураоя tarkoittaa nimeä Kauraoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cauraoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauraoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kauraoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauraoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauraoja, Finland.

©Tuomas Salste