Kauri: Sukunimi-info

Kauri

Tietoja sukunimestä Kauri

Kauri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 25

v. 2022 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauri on sijalla 18 968. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kauri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kauri on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. –2013

Sana Kauri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kauri

Kauri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauri, Kauriskatu, Kaurispolku, Kauristie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kauri

Kauri on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Kauri oli yhtenä etunimenä 214 suomalaisella (209 miestä, 5 naista). Juuri etunimenä Kauri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 25 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каури tarkoittaa nimeä Kauri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kauri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauri, Finland.

©Tuomas Salste