Kauri: Sukunimi-info

Kauri

Tietoja sukunimestä Kauri

Kauri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauri on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kauri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kauri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kauri on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Kaurit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kaurin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. –2013

Sana Kauri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kauri

Kauri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauri, Kauriskatu, Kaurispolku, Kauristie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kauri

Kauri on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Kauri oli yhtenä etunimenä 222 suomalaisella (216 miestä, 6 naista). Juuri etunimenä Kauri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каури tarkoittaa nimeä Kauri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kauri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauri, Finland.

©Tuomas Salste