Kauri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kauri

Kauri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauri on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kauri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kauri on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. 1978–2009

Sana Kauri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kauri

Kauri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauri, Kauriskatu, Kaurispolku, Kauristie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kauri

Kauri on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kauri oli yhtenä etunimenä 193 miehellä. Juuri etunimenä Kauri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (164 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (29).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каури tarkoittaa nimeä Kauri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kauri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauri, Finland.

©Tuomas Salste