Kauriinoja: Sukunimi-info

Kauriinoja

Tietoja sukunimestä Kauriinoja

Kauriinoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kauriinojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 25

v. 2020 25

v. 2021 26

v. 2022 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauriinoja on sijalla 18 968. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kauriinoja

Kauriinoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauriinoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; painanne; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kauriinoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauriinoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauriinojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каурийноя ("Kaurijnoja") tarkoittaa nimeä Kauriinoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaurīnoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caurijnoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kauriinoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kauriinoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauriinoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kauriinoja, Finland.

©Tuomas Salste