Kaurila: Sukunimi-info

Kaurila

Tietoja sukunimestä Kaurila

Kaurila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaurila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 96

v. 2016 99

v. 2018 97

v. 2020 96

v. 2022 97

v. 2023 95

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaurila on sijalla 6 959. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011.

Kaurila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaurila on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1960

Vuosina 1959–1960 kuolleet Kaurilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kaurilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaurila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1923
Yritykset
perust. 1956–2021

Sana Kaurila tai Kaurilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaurila

Kaurila
(paikannimi)
Kaurila Karjalassa
(karttanimi)

Kaurila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaurila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaurila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaurila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaurilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaurilat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 27 henkeä, joiden sukunimi oli KAURILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каурила tarkoittaa nimeä Kaurila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kaurila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaurila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaurila, Finland.

©Tuomas Salste