Kaurinkoski: Sukunimi-info

Kaurinkoski

Tietoja sukunimestä Kaurinkoski

Kaurinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaurinkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 28

v. 2020 28

v. 2021 29

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaurinkoski on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaurinkoski on melko pitkä nimi.

Kaurinkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaurinkoski on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaurinkoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaurinkoski

Kaurinkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaurinkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaurinkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaurinkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaurinkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауринкоски tarkoittaa nimeä Kaurinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caurincoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaurinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauri Kaurinkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaurinkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaurinkoski, Finland.

©Tuomas Salste