Keidas: Sukunimi-info

Keidas

Tietoja sukunimestä Keidas

Keidas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Keidas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 14 max

v. 1985 14

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 23

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keidas on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keidas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1932
Yritykset
perust. 1946–2022

Sana Keidas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Keidas

Keidas (paikannimi)Katuosoitteissa

Keidas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keidas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keidas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keidaskuja, Keidasrinne, Keidastie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейдас tarkoittaa nimeä Keidas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keidass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keiju Keidas tai Keith Keidas.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keidas, Finland.

©Tuomas Salste