Keihäskoski: Sukunimi-info

Keihäskoski

Tietoja sukunimestä Keihäskoski

Keihäskoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Keihäskoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2014 57

v. 2016 57

v. 2018 55

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keihäskoski on sijalla 10 581.

Verrattuna muihin sukunimiin Keihäskoski on melko pitkä nimi.

Keihäskoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Keihäskoski on suojattu 1976 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Keihäskoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Keihäskoski

Keihäskoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Keihäskoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keihäskoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keihäskoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keihäskoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейхяскоски ("Keihjaskoski") tarkoittaa nimeä Keihäskoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keiheskoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keihäscoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keihäskoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keihaskoski tai Keihaeskoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keiju Keihäskoski tai Keith Keihäskoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Keihäskoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keihäskoski, Finland.

©Tuomas Salste