Keihäsniemi: Sukunimi-info

Keihäsniemi

Tietoja sukunimestä Keihäsniemi

Keihäsniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keihäsniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keihäsniemi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keihäsniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keihäsniemi on melko pitkä nimi.

Keihäsniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Keihäsniemi on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Keihäsniemi. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Keihäsniemeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912
Yritykset
perust. 1998

Sana Keihäsniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Keihäsniemi

Keihäsniemi
(paikannimi)
Keihäsniemi Karjalassa
(karttanimi)

Keihäsniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Keihäsniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keihäsniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Keihäsniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keihäsniemenpolku, Keihäsniementie, Keihäsniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейхясниеми ("Keihjasnijemi") tarkoittaa nimeä Keihäsniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keihesniemi.

Nimi kirjoitetaan joskus Keihasniemi tai Keihaesniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keiju Keihäsniemi tai Keith Keihäsniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Keihäsniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keihäsniemi, Finland.

©Tuomas Salste