Keikko: Sukunimi-info

Keikko

Tietoja sukunimestä Keikko

Keikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Keikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 28

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keikko on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keikko ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Keikko

Keikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Keikko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keikkoahde, Keikkokuja, Keikkopolku, Keikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейкко tarkoittaa nimeä Keikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keiko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keickå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keiju Keikko tai Keith Keikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Keikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keikko, Finland.

©Tuomas Salste