Keitaanniemi: Sukunimi-info

Keitaanniemi

Tietoja sukunimestä Keitaanniemi

Keitaanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keitaanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 53

v. 2016 53

v. 2017 52

v. 2018 52

v. 2019 52

v. 2020 51

v. 2021 52

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keitaanniemi on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keitaanniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Keitaanniemiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Keitaanniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1952–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Keitaanniemi

Keitaanniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Keitaanniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keitaanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keitaanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keitaanniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейтаанниеми ("Keitaannijemi") tarkoittaa nimeä Keitaanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keitānniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keitanniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keitaanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keith Keitaanniemi tai Keiju Keitaanniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Keitaanniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keitaanniemi, Finland.

©Tuomas Salste