Keitaanranta: Sukunimi-info

Keitaanranta

Tietoja sukunimestä Keitaanranta

Keitaanranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keitaanrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 68

v. 2016 68

v. 2017 68

v. 2018 67

v. 2019 66

v. 2020 67

v. 2021 67

v. 2022 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keitaanranta on sijalla 9 257. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keitaanranta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Keitaanranta

Keitaanranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Keitaanranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keitaanranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keitaanranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keitaanrannantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейтаанранта tarkoittaa nimeä Keitaanranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keitānranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keitanranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keitaanranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keith Keitaanranta tai Keiju Keitaanranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Keitaanranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keitaanranta, Finland.

©Tuomas Salste