Kellokangas: Sukunimi-info

Kellokangas

Tietoja sukunimestä Kellokangas

Kellokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kellokankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 67

v. 2016 67

v. 2017 67

v. 2018 66

v. 2019 67

v. 2020 68

v. 2021 67

v. 2022 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kellokangas on sijalla 8 950. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kellokangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kellokankaita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kellokankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kellokangas

Kellokangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Kellokangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maa-aineksenottoalue, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kellokangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kellokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kellokangasvägen, Kellokankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Келлокангас tarkoittaa nimeä Kellokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kellokangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kelly Kellokangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kellokangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kellokangas, Finland.

©Tuomas Salste