Kellolampi: Sukunimi-info

Kellolampi

Tietoja sukunimestä Kellolampi

Kellolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kellolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kellolampi on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kellolampi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kellolampien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Kellolammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kellolammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kellolampi

Kellolampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kellolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kellolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kellolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kellolammenkuja, Kellolammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Келлолампи tarkoittaa nimeä Kellolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kellolambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kellolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kelly Kellolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kellolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kellolampi, Finland.

©Tuomas Salste