Keloneva: Sukunimi-info

Keloneva

Tietoja sukunimestä Keloneva

Keloneva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keloneva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 25

v. 2015 38

v. 2018 40

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keloneva on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keloneva ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Keloneva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Keloneva on suojattu 1969 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Kelonevat ulkomailla

Ruotsissa Keloneva oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Келонева tarkoittaa nimeä Keloneva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kelonefwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keloneva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kelly Keloneva.

Samankaltaisia nimiä kuin Keloneva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keloneva, Finland.

©Tuomas Salste