Keltaniemi: Sukunimi-info

Keltaniemi

Tietoja sukunimestä Keltaniemi

Keltaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Keltaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 32

v. 2019 31

v. 2020 31

v. 2021 31

v. 2022 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keltaniemi on sijalla 15 854. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Keltaniemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Keltaniemi

Keltaniemi
(paikannimi)
Keltaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Keltaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Keltaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keltaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Keltaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keltaniemenkuja, Keltaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кельтаниеми ("Keltanijemi") tarkoittaa nimeä Keltaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keldaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keltaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kelly Keltaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Keltaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keltaniemi, Finland.

©Tuomas Salste