Kemppanen: Sukunimi-info

Kemppanen

Tietoja sukunimestä Kemppanen

Kemppanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kemppasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 29

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kemppanen on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kemppanen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kemppasten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Kemppaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kemppasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

1500-luku

Kemppanen (Kemppainen)
1564

Nimi Kemppanen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuonna 1564 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa useampia havaintoja nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –2012

Sana Kemppanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кемппанен tarkoittaa nimeä Kemppanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kempanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kempain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kemppanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kemal Kemppanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kemppanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kemppanen, Finland.

©Tuomas Salste