Kenttälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kenttälä

Kenttälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kenttälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 333 max

v. 1985 350

v. 2014 403

v. 2015 403

v. 2016 402

v. 2017 403

v. 2018 401

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kenttälä on noin sijalla 2 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kenttälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kenttälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kenttälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kenttälä-nimisiä on 401.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Kenttälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Kenttälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kenttälä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (9 henkeä), Rovaniemen maalaiskunta (6) sekä Kittilä (5). Lähes kaikki asuivat Pohjois-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kenttälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kenttälä

Kenttälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kenttälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kenttälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kenttälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kenttälä, Kenttäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kenttälät ulkomailla

Ruotsissa Kenttälä oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кенттяля ("Kenttjalja") tarkoittaa nimeä Kenttälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kenttala tai Kenttaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kent Kenttälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kenttälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kenttälä, Finland.

©Tuomas Salste