Kerälä: Sukunimi-info

Kerälä

Tietoja sukunimestä Kerälä

Kerälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kerälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 98

v. 2016 102

v. 2018 101

v. 2020 100

v. 2022 101

v. 2023 98

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kerälä on sijalla 6 764. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Kerälät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kerälän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929
Yritykset
perust. –2015

Sana Kerälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kerälä

Kerälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kerälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kerälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kerälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kerälänkuja, Keräläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Керяля ("Kerjalja") tarkoittaa nimeä Kerälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kerele.

Nimi kirjoitetaan joskus Kerala tai Keraelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kerkko Kerälä tai Kersti Kerälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kerälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kerälä, Finland.

©Tuomas Salste