Kerkkä: Sukunimi-info

Kerkkä

Tietoja sukunimestä Kerkkä

Kerkkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kerkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 33

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kerkkä on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kerkkä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Kerkät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kerkän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kerkkä

Kerkkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kerkkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kerkkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kerkkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kerkkäkatu, Kerkkäkuja, Kerkkäpolku, Kerkkätie, Kerkänpolku, Kerkäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Керккя ("Kerkkja") tarkoittaa nimeä Kerkkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kerke.

Nimi kirjoitetaan joskus Kerkka tai Kerkkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kerkko Kerkkä tai Kersti Kerkkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kerkkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kerkkä, Finland.

©Tuomas Salste