Keski-Korhonen: Sukunimi-info

Keski-Korhonen

Tietoja sukunimestä Keski-Korhonen

Keski-Korhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keski-Korhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 44

v. 2017 45

v. 2018 47

v. 2019 48

v. 2020 48

v. 2021 49

v. 2022 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keski-Korhonen on sijalla 11 364. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keski-Korhonen on melko pitkä nimi.

Keski-Korhonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Keski-Korhonen on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Keski-Korhonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Keski-Korhonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Keski-Korhonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Keski-Korhosia on 50.

Paikannimi Keski-Korhonen

Keski-Korhonen (paikannimi)

Keski-Korhonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keski-Korhonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кески-Корхонен tarkoittaa nimeä Keski-Korhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keskikorhonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keski=Corhoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keski-Korhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Keski-Korhonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keski-Korhonen, Finland.

©Tuomas Salste