Keski-Levijoki: Sukunimi-info

Keski-Levijoki

Tietoja sukunimestä Keski-Levijoki

Keski-Levijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keski-Levijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keski-Levijoki on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keski-Levijoki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keski-Levijoki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897–1925

Keski-Levijokia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Keski-Levijoen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Keski-Levijoki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1958–1967 kuolleilla

Kuolleet
1958–1967

Vuosina 1958–1967 kuolleet Keski-Levijoet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Keski-Levijoen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Keski-Levijoki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кески-Левийоки tarkoittaa nimeä Keski-Levijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keski=Lefwijokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keski-Levijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Keski-Levijoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keski-Levijoki, Finland.

©Tuomas Salste