Keto-oja: Sukunimi-info

Keto-oja

Tietoja sukunimestä Keto-oja

Keto-oja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Keto-oja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 38

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keto-oja on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Keto-oja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Keto-oja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Keto-oja on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Keto-oja

Keto-oja (paikannimi)

Keto-oja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Keto-oja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кето-оя tarkoittaa nimeä Keto-oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keto=oia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Keto-oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Keto-oja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Keto-oja, Finland.

©Tuomas Salste