Kevätsalo: Sukunimi-info

Kevätsalo

Tietoja sukunimestä Kevätsalo

Kevätsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Kevätsalojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2022. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kevätsalo on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kevätsalojen enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Kevätsalo

Kevätsalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kevätsalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kevätsalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kevätsalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kevätsalo, Kevätsalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кевятсало ("Kevjatsalo") tarkoittaa nimeä Kevätsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kevetsalo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kefwätzalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kevätsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kevatsalo tai Kevaetsalo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kevin Kevätsalo.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kevätsalo, Finland.

©Tuomas Salste