Kiemunki: Sukunimi-info

Kiemunki

Tietoja sukunimestä Kiemunki

Kiemunki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kiemunkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2015 47

v. 2018 43

v. 2020 44

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiemunki on sijalla 12 098. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kiemunki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kiemunkien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Kiemungit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kiemungin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kiemunki

Kiemunki (paikannimi)

Kiemunki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiemunki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kiemungit ulkomailla

Ruotsissa Kiemunki oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киемунки ("Kijemunki") tarkoittaa nimeä Kiemunki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiemungj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiemunki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kielo Kiemunki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiemunki, Finland.

©Tuomas Salste