Kievari: Sukunimi-info

Kievari

Tietoja sukunimestä Kievari

Kievari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kievarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kievari on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kievari

Kievari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kievari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kievari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kievari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kievarinaukio, Kievarinkaari, Kievarinkatu, Kievarinkuja, Kievarinpolku, Kievarinportti, Kievarinraitti, Kievarinreitti, Kievarinrinne, Kievarintie, Kievaritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киевари ("Kijevari") tarkoittaa nimeä Kievari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiefwarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kievari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kielo Kievari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kievari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kievari, Finland.

©Tuomas Salste