Kiikkilä: Sukunimi-info

Kiikkilä

Tietoja sukunimestä Kiikkilä

Kiikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kiikkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiikkilä on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kiikkilä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1966

Vuosina 1956–1966 kuolleet Kiikkilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kiikkilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kiikkilä

Kiikkilä (paikannimi)

Kiikkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийккиля ("Kijkkilja") tarkoittaa nimeä Kiikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kīkile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijckilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kiikkila tai Kiikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiikkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiikkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiikkilä, Finland.

©Tuomas Salste