Kiikonen: Sukunimi-info

Kiikonen

Tietoja sukunimestä Kiikonen

Kiikonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kiikosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiikonen on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kiikonen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Kiikoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kiikosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kiikonen

Kiikonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiikonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiikonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiikonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiikostentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийконен ("Kijkonen") tarkoittaa nimeä Kiikonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kīkonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijcoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiikonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiikonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiikonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiikonen, Finland.

©Tuomas Salste