Kiiltomäki: Sukunimi-info

Kiiltomäki

Tietoja sukunimestä Kiiltomäki

Kiiltomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kiiltomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 69

v. 2016 69

v. 2017 72

v. 2018 75

v. 2019 77

v. 2020 80

v. 2021 81

v. 2022 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiiltomäki on sijalla 7 723. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kiiltomäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kiiltomäki

Kiiltomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiiltomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiiltomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiiltomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiltomäentie, Kiiltomäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийльтомяки ("Kijltomjaki") tarkoittaa nimeä Kiiltomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kīltomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijldomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kiiltomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kiiltomaki tai Kiiltomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiiltomäki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kiiltomäki, Finland.

©Tuomas Salste