Kiira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiira

Kiira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kiirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

v. 2017 41

v. 2018 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiira on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kiira on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kiira on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kiira

Kiira (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiira on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiira jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiira esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiratie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kiira

Kiira on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Kiira oli yhtenä etunimenä 1 403 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 900:s nainen oli etunimeltään Kiira. Juuri etunimenä Kiira onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 292 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (111).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийра ("Kijra") tarkoittaa nimeä Kiira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiira.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiira

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kiira, Finland.

©Tuomas Salste