Kiiski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiiski

Kiiski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Kiiski.

Kiiskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 976 max

v. 1985 1 869

v. 2014 1 887

v. 2015 1 898

v. 2016 1 916

v. 2017 1 916

v. 2018 1 919

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiiski on noin sijalla 450.

Vuosina 1875–1925 syntyneiden Kiiskien yleisimmät etunimet olivat miehillä Juho ja naisilla Anna.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiiski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kiiski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiiski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiiskiä on 1 919.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kiiskiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 215 Kiisken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiiskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kitee (13 henkeä), Ilomantsi (13) sekä Kurkijoki (10). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiiski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 111.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Kiiski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kiiski

Kiiski (paikannimi)Kiiski (karttanimi)

Kiiski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kiiski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiiski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kiiski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiskenkuja, Kiiskenpiha, Kiiskenpolku, Kiiskentie, Kiiskigatan, Kiiskikuja, Kiiskipolku, Kiiskistigen, Kiiskitie, Kiiskivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kiisket ulkomailla

Ruotsissa Kiiski oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийски ("Kijski") tarkoittaa nimeä Kiiski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiiski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiisa Kiiski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiiski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kiiski, Finland.

©Tuomas Salste