Kilo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kilo

Kilo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kilojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kilo on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kilo on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kiloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kilon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936–1941
Yritykset
perust. 1953–2016

Sana Kilo tai Kilon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kilo

Kilo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kilo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kilo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kilo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gamla Kilovägen, Kilogränden, Kilokuja, Kilonkuja, Kilonkulma, Kilonportti, Kilonpuisto, Kilonrinne, Kilontie, Kiloparken, Kiloporten, Kilovägen, Vanha Kilontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kilot ulkomailla

Tanskassa Kilo on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 187 henkeä, joiden sukunimi oli KILO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 42 henkeä, joiden sukunimi oli KILO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кило tarkoittaa nimeä Kilo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kilo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kilo, Finland.

©Tuomas Salste