Kilpikoski: Sukunimi-info

Kilpikoski

Tietoja sukunimestä Kilpikoski

Kilpikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kilpikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kilpikoski on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kilpikoski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1944
Yritykset
perust. 1945–1965

Sana Kilpikoski tai Kilpikosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kilpikoski

Kilpikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kilpikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kilpikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kilpikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kilpikoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кильпикоски tarkoittaa nimeä Kilpikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kilpicoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kilpikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kilpikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kilpikoski, Finland.

©Tuomas Salste